نور پردازی نما
به طور کلی نورپردازی نمای ساختمان با المان ها و عناصر مختلفی انجام می شود. می توان متناسب با فضایی که قرار است نورپردازی شود چراغ، پروژکتور و وال واشر، لامپ و سایر عناصر تامین روشنایی را انتخاب کرد و به کار برد. البته هر فضا و مکانی باید با اصول نورپردازی منحصر به فرد خود طراحی شود. به طور مثال برای تامین روشنایی محوطه های باز همانند فضاهای سبز، باغ ها و ویلاها باید از چراغ هایی استفاده کرد که مقاوت بالایی نسبت به عوامل طبیعی و بارش باران داشته باشند. تا در اثر این مسائل دچار خرابی نشوند. ولی از طرف دیگر نورپردازی فضاهای داخلی ساختمانی به گونه ای دیگر انجام می شود. می توان از چراغ ها و لامپ های مختلف در کنار هم استفاده کرد.
تاریخچه نورپردازی
نمای ساختمان ها به دلیل پتانسیل جلوه و زیبایی که به ارمغان می آورد، در دهه 1930 در منهتن آمریکا اولین بار نورپردازی شد. این ایده پس از جنگ جهانی اول در یکی از بروشورهای شرکت جنرال الکتریک که توماس ادیسون بنیانگذار آن بود، مطرح شد. تعداد ساختمانهای نورپردازی شده در منهتن پس از آن افزایش یافت و این شهر به عنوان شهر نورانی شناخته شد. امروزه، نورپردازی نماها به صورت جهانی در سراسر جهان رواج یافته است.
المان های قابل استفاده و مناسب
چراغ های LED دکوراتیو مناسب نورپردازی نمای ساختمان
استفاده از چراغ های دکوراتیو برای زیبایی و خلق تاثیرات بی نظیر در طراحی داخلی و خارجی، به هیچ عنوان تلاشی برای چشم پوشی از ابعاد و اهداف آنها نیست. این چراغ ها با توجه به محیط و نیازهای مختلف، می توانند عمل کننده چراغ های وظیفه، چراغ های عمومی و چراغ های تاکیدی باشند. از آنجا که هزینه های برق و صرفه جویی در مصرف انرژی مهم است، استفاده از لامپ های ال ای دی برای چراغ های دکوراتیو به رواج بیشتری رسیده است. لامپ های ال ای دی، که به جای لامپ های پر مصرف قدیمی جایگزین شده اند، دارای تنوع رنگی فوق العاده بالا هستند و می توانند در نورپردازی فضاهای مختلف داخلی و خارجی استفاده شوند.
جت لایت
نورپردازی نما با جت لایت یکی از روش هایی است که برای تامین روشنایی ساختمان ها گزینه ای کاربردی می باشد و می توان نمای بیرونی ساختمان شما را روشن کرده و به زیبایی آن بیفزاید. جت لایت در واقع نوعی نور افکن پایه دار است که روی زمین یا روی هر سطحی قابل نصب بوده و نوری خطی و پر شتاب را به سمت بالا روی ساختمان می تاباند. پس اگر در نورپردازی نمای ساختمان خود نیاز به یک نور ستونی دارید با برد بالا دارید، جت لایت ها انتخاب های مناسبی برای شما هستند. طراحی بدنه این محصولات به گونه ای است که در برابر عوامل طبیعی هم چون بارش شدید، نور آفتاب، سرما، گرما و همچنین خوردگی مقاوم می باشند به همین دلیل با اطمینان می توانید از این المان روشنایی برای نورپردازی نمای بیرونی ساختمان خود استفاده نمایید.
وال واشر LED
لامپ های LED Surelight Wall Washers برای نورپردازی ویژگی ها، اثرات رنگارنگ شگفت انگیزی را در داخل و خارج ساختمان ایجاد می کنند. آنها اثرات چشمگیری را ایجاد می کنند که در مهمانی ها و باشگاه ها، بار ها، نمایشگاه ها و رویدادها شاهد آن هستیم. پروژه های مشهور در سراسر انگلیس مانند هتل Strand Palace در لندن و Straddle Warehouse از لامپ های LED Surelight Wall Washers برای خلق نمای خارجی متفاوت استفاده کرده اند.
چراغ های دفنی یا زمینی
چراغ دفنی یک نوع چراغ است که در داخل زمین، نما و فضاهای مختلف نصب میشود. این چراغ ها به علاوهی زیباسازی منطقه، برای روشنایی فضاهای محوطه نیز استفاده میشوند. معمولا این چراغ ها نور را از پایین به بالا پخش میکنند و به همین دلیل از کف استفاده میشوند. انواع مختلفی از چراغهای دفنی وجود دارد که هر کدام ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند. اطلاعات بیشتر در خصوص این چراغها در صنایع روشنایی شب تاب قابل دسترسی است.
پروژکتور یا لامپ های نورافکن
پروژکتور، یا همان نورافکن، یک تجهیزات است که برای روشنایی مکانهای بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد. این مکانها میتوانند شامل ساختمانها، باغها، حیاطها، استادیومها و بیلبوردها باشند. پروژکتورها نهتنها نقش مهم و حیاتی در روشنایی مکانها دارند، بلکه زیبایی شهرها را هم افزایش میدهند.
ریسه های خطی
ال ای دی شاخه ای، یکی از نمونه های ال ای دی ها است که به صورت تکه ای و خطی تولید می شود و در مکان های مختلف می توان از بازدهی نوری آن استفاده کرد. اولین لامپ الکتریکی حدود دو قرن قبل اختراع شد و با پیشرفت استفاده از لامپ ها و انرژی برق در جامعه، تحقیقات بر روی افزایش بازدهی لامپ ها انجام شد. در دوره های بعد، ابزارهای الکتریکی مختلفی تولید شد، که هر کدام مزایا و معایبی داشتند. هدف اصلی بشر در زمینه تولید تجهیزات روشنایی، افزایش بازدهی نوری و کاهش مصرف انرژی آنها بود. به همین دلیل تولیدکنندگان هر ساله محصولات جدیدی را معرفی می کنند. ال ای دی ها، یکی از بهترین ابزارهای روشنایی در حال حاضر هستند.
شرکت نورپردازی نمای سازه و ساختمان
شرکت نورپردازی نما سیمچین با سابقهای بیش از 10 سال در عرصه طراحی و اجرای نورپردازی نما، به عنوان یکی از برترین شرکتها در این زمینه شناخته میشود. تیم مجرب و متخصص ما با بهرهگیری از تکنولوژیهای روز دنیا، ساختارهای بی نظیری در زمینه نورپردازی نما ایجاد میکند که استفاده از آن برای مشتریان عزیز ضروری میشود. اگر شما نیز میخواهید نمای خاص و چشمنوازی برای ساختمان خود ایجاد کنید، به شما توصیه میکنیم تا با ما تماس بگیرید و از تخصص و تجربه ما بهرهمند شوید.
سبک های نور پردازی
نورپردازی سطحی گسترده با پروژکتور
نورپردازی گسترده با پروژکتور به معنای استفاده از پروژکتور برای ایجاد افکتهای نوری از طریق تصاویر و الگوها است. این فناوری در رویدادها، کنسرتها، نمایشگاهها، تئاتر و سایر فضاهای عمومی استفاده میشود. برای نورپردازی گسترده با پروژکتور، ابتدا یک پروژکتور مناسب انتخاب میشود که بتواند تصاویر با کیفیت و وضوح بالا را نمایش دهد. سپس تصاویر یا الگوهای مورد نظر روی پروژکتور اجرا میشوند و توسط آن در قسمتهای مختلف فضا پرتاب میشوند. با استفاده از تنظیمات مختلف در پروژکتور، میتوان نورپردازیهای متنوعی ایجاد کرد؛ از جمله تغییر رنگ نور، تغییر شدت نور، ایجاد الگوهای متحرک و ترکیب آنها با صدا و موسیقی. نورپردازی گسترده با پروژکتور میتواند به طراحی فضا، جلوهگری و ایجاد تغییرات شگفتانگیز در فضا کمک کند. همچنین، میتواند تجربه بصری و بینایی را برای مخاطبان بهبود دهد و به فضای یک رویداد نوآوری و جذابیت ببخشد.
نورپردازی خطی با پروژکتور
نورپردازی خطی با پروژکتور نوعی چراغ بزرگ است که با وسعت زیادی پرتو نور را در فضاها منتشر می کند. این منبع روشنایی، به عنوان نورافکن نیز شناخته می شود و می تواند میزان روشنایی بالایی تولید کند. برای استفاده در محیط های خارجی و بدون سقف، پروژکتورها باید با درجه حفاظت (IP) بالا طراحی شوند. انواع مختلفی از پروژکتورها وجود دارند که بر اساس نوع چیپ آنها تقسیم می شوند، مانند LED، COB SMD، فلورسنت و گازی. استفاده از پروژکتورها برای روشنایی فضاها و مکان های بزرگ و وسیعی مانند استیج ها، انبار ها، پارکینگ، اسکله، نمای ساختمان و المان های شهری رایج است.
نورپردازی خطی با استریپ لایت
ریسه استریپ یا ریسه شلنگی، که اصطلاحاً به آن استریپ لایت 12 ولت یا 220 ولت نیز گفته میشود، از یک بورد، چیپهای ال ای دی و چسب در پشت بورد تشکیل شده است و برای نصب، از آن استفاده میشود. هنگامی که استریپ روشن میشود، نور به صورت مستقیم و به جلو انتشار مییابد. ویژگیهای خاص این منبع نور امکان استفاده از آن در فضاهای مختلف را به همراه دارد. عواملی از قبیل شدت روشنایی، ولتاژ ورودی و شاخص بازتاب رنگ (CRI) میتوانند قیمت آن را متأثر کنند.
نورپردازی نقطه ای با پروژکتور
در این متن آمده است که پروژکتور LED قابلیت استفاده در امور امنیتی، بینایی در شب، دکوراسیون فضای سبز و نور نما را دارد. اما در بسیاری از مواقع، استفاده از این پروژکتور نتیجه مطلوبی در نورپردازی ایجاد نمیکند. در عوض، در برخی فضاها با استفاده از چندین پروژکتور و لوازم روشنایی، نورپردازی بسیار زیبا و تاثیرگذاری را میتوان داشت.
اصول و ضوابط نورپردازی نما
نورپردازی نما یکی از اصولی است که امروزه توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است. توانسته بین ساکنین ساختمان ها، سازنده ها، مسئولین شهرداری ها و غیره جایگاه مناسبی را پیدا کند. زیرا استفاده اصولی از عناصر مختلف جهت نورپردازی نمای ساختمان نه تنها به جذابیت بنا می افزاید بلکه می تواند در شب منظره زیبایی را نیز ایجاد کند. پس باید توجه کنید نورپردازی نما کاملا بر طبق قواعد و قوانین انجام شود.
۱.پنهان بودن منبع نور
2.میزان و رنگ نور
3.هماهنگی نور های به کار گرفته شده
4.سازگاری نورهای به کار رفته با محیط و ساختمان های اطراف
5.برجسته نشان دادن عناصر نما