هزینه های هوشمند سازی ساختمان

هوشمند سازی ساختمان

دنیای هوشمند امروز، به افراد این امکان را می‌دهد که کنترل بیشتری روی محیط اطراف و همینطور فعالیت‌های خود داشته باشند. یکی از محیط‌هایی که به نظر می‌رسد کنترل آن بسیار حائز اهمیت است، خانه‌ها و ساختمان‌های مسکونی یا غیرمسکونی است. اما منظور از هوشمندسازی چیست و چه کاربردی دارد؟ برای کنترل تهویه، سیستم سرمایش و گرمایش، دزدگیرها، پریز و کلیدها و سایر قسمت‌های ساختمان از هوشمندسازی کمک گرفته می‌شود. این امکان برای افراد ایجاد می‌شود که از هر فاصله‌ای قادر به کنترل فضای ساختمان باشند. کارهایی اعم از کشیدن پرده‌ها، خاموش یا روشن کردن لامپ‌ها، فعال کردن سیستم‌های گرمایشی یا سرمایشی و … . انجام این کار هزینه‌هایی نیز در پی دارد، هرچند هزینه هوشمندسازی ساختمان در برابر کمک‌هایی که به فرد می‌کند، کاملا به صرفه است.

هزینه هوشمند سازی ساختمان

هزینه هوشمند کردن ساختمان‌ها به عوامل متعددی بستگی دارد. از جمله این عوامل می‌توان به قدمت ساختمان، متراژ آن، نوع سیستم انتخابی و همینطور برند تجهیزات شما بستگی دارد. هوشمندسازی هم مثل هر کار دیگری در زمینه ساختمان، هزینه‌هایی در بر دارد. با این حال می‌توان گفت که با انجام این کار، پس از گذشت مدتی، همه هزینه‌ها برمی‌گردد. برای برآورد هزینه‌های هوشمندسازی باید با یک متخصص مشورت نموده و با توجه به گزینه‌هایی که پیش روی شما قرار می‌دهد، مورد مناسب خود را با توجه به مقدار هزینه مدنظرتان و فضایی که دارید، انتخاب نمایید.

راهکارهای کاهش هزینه هوشمندسازی ساختمان

هوشمندسازی ساختمان به خودی خود باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود. به این صورت که در مواقعی که نیاز به استفاده از ساختمان نیست، می‌توان با کنترل وسایل داخل ساختمان در مصرف آب، برق و گازی که در ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد، در هزینه‌ها صرفه جویی نمود. اما برای اینکه هوشمندسازی نیز برایتان مناسب‌تر رقم بخورد، راهکارهایی وجود دارد.

به این صورت که خودتان بدون اطلاعات کافی اقدام به هوشمندسازی و خرید ابزار نکنید. ابتدا با یک مشاور و متخصص مشورت نموده و سپس اقدام به خرید تجهیزات کنید. در بسیاری از مواقع شما با خرید تجهیزاتی که به نظر قیمت مناسب‌تری دارند، هزینه‌های بیشتری برای خود می‌تراشید. به این صورت که کیفیت پایین محصولات خریداری شده شما را مجبور می‌کند که با خرید دوباره ابزار جدید، هزینه‌های بیشتری نیز متحمل شوید.

راهکار دیگری که برای کاهش هزینه وجود دارد این است که هر چه سریع‌تر مواد اولیه کار خود را خریداری نمایید. با بالارفتن قیمت دلار و عدم ثبات آن، هرچه زودتر اقدام به خریداری تجهیزات مورد نیاز خود کنید، برایتان به صرفه‌تر خواهد بود. نکته دیگر این است که تجهیزات مورد نیاز خود را با توجه به نیاز ساختمان و کاربردی که می‌تواند داشته باشد انتخاب کنید، نه بر اساس سلیقه شخصی و یا پیشنهادات افراد غیرکارشناس.

هوشمند سازی خانه

هزینه‌های خانه هوشمند به چه عواملی بستگی دارد؟

در قسمت‌های پیشین به اختصار در مورد عوامل مؤثر در هزینه هوشمندسازی خانه‌  صحبت کردیم. در این قسمت قصد داریم توضیحات مفصل‌تری در این باره بدهیم.

قدمت ساختمان

از جمله عواملی که روی هزینه کلی هوشمندسازی ساختمان مؤثر است، می‌توان به قدمت ساختمان اشاره نمود. در مورد قدمت ساختمان، لازم است بدانیم با وجودی که هوشمندسازی ساختمان‌های جدید تقریبا اجتناب‌ناپذیر شده است، اما با استفاده از فناوری‌های مدرن و تجهیزات مناسب، ساختمان‌های قدیمی نیز می‌توانند به ساختمان هوشمند تبدیل شوند. در واقع، هوشمندسازی ساختمان در هر صورت برای بهره‌برداری بهتر و افزایش راحتی کاربران مفید است، بنابراین قدمت ساختمان در این مورد اهمیت چندانی ندارد.

اما هرچه ساختمان قدمت بیشتری داشته باشد، هزینه هوشمندسازی نیز بالاتر می‌رود. چرا که مدل سیم‌کشی‌ها و یا سایر سیستم‌های به کار گرفته شده در ساختمان‌های قدیمی‌تر، هیچ تناسبی با سیستم‌های به روز امروزی ندارد. بنابراین در صورتی که ساختمان‌ها قدمت بالاتری داشته باشند، باید هزینه بیشتری نیز متحمل شوید. اما اگر ساختمانی که قرار است هوشمند شود، در حال ساخت باشد، می‌توان با هزینه کمتر و از همان ابتدا ساختمان را طوری طراحی کرد که به آسانی هوشمند شود.

نوع سیستم مورد استفاده در هوشمند سازی خانه 

از دیگر عوامل مؤثر در هزینه‌ها می‌توان به نوع سیستم‌هایی اشاره کرد که برای هوشمندسازی انتخاب می‌شود. سیستم هوشمندسازی بی‌سیم و باسیم و ترکیبی، سه نوع مدلی هستند که مورد استفاده قرار می‌گیرند. سیستم هوشمندسازی بی‌سیم ساختمان ممکن است گرانتر از سیستم هوشمندسازی باسیم باشد. اختلاف قیمتی که وجود دارد به دلیل این است که تکنولوژی بی‌سیم کاربردهای بیشتری را در سیستم هوشمندسازی فراهم می کنند. این کاربردها شامل قابلیت کنترل دسترسی، نورپردازی، سیستم‌های صوتی و تصویری، حفاظت از امنیت و غیره.

همچنین، سیستم های بی‌سیم بر خلاف سیستم‌های باسیم نیاز به کابل های پیچیده‌ و نصب حرفه‌ای ندارند، بنابراین در هزینه‌ نصب نیز صرفه‌جویی می‌شود. با این حال، هر دو نوع سیستم هوشمندسازی با مزایا و معایب خود همراه هستند و تصمیم‌گیری برای استفاده از هرکدام باید با توجه به نیازها و محیط مربوطه انجام شود.

متراژ ساختمان

پر واضح است که هر چه متراژ ساختمان بالاتر باشد، نیاز به تجهیزات بیشتری نیز هست. متراژ ساختمان می‌تواند تأثیر زیادی در قیمت هوشمندسازی آن داشته باشد. در ساختمان‌های بزرگتر، به دلیل نیاز به تجهیزات پیشرفته تر و پوشش گسترده‌تر، هزینه هوشمندسازی بیشتر است. همچنین، استفاده از سیستم‌های هوشمند به منظور کنترل و مدیریت تجهیزات و اتصال آن‌ها به یکدیگر در ساختمان‌های بزرگ، ممکن است نیاز به نصب سیم و کابل بیشتری داشته باشد که هزینه را افزایش می‌دهد.

برند تجهیزات

عامل بعدی برندی است ک برای هوشمندسازی مورد استفاده قرار می‌‌گیرد. البته که برندهای خارجی پرهزینه‌تر خواهند بود. از میان برندهای داخلی نیز می‌توان برندهایی با قیمت‌های مناسب‌تر و یا برندهای گران‌قیمت‌تر را پیدا کرد.

بودجه و سلیقه مشتری

مهم‌ترین عامل تأثیرگذار در هزینه هوشمندسازی ساختمان همین مورد است. این مشتری است که تعیین می‌کند چقدر باید برای هوشمندسازی ساختمان خود هزینه نماید. بنابراین با توجه‌ به‌ سلیقه‌ و بودجه‌ای که مشتری برای این کار در نظر گرفته‌، می‌توان هزینه‌ نهایی هوشمندسازی را تخمین زد.

قیمت لوازم هوشمندسازی خانه و ساختمان

لوازمی که برای هوشمندسازی ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند بسیار متنوع هستند. با این حال این شما هستید که باید انتخاب کنید که چه ابزاری مورد نیاز شماست و کدام یک از آنها برایتان کارآیی ندارند. از جمله ابزارهای مورد نیاز در سیستم‌های هوشمندسازی می‌توان به دوربین‌های نظارتی، ابزار مور نیاز برای کنترل عبور و مرور، سیستم پلاک‌خوان، تجهیزات بررسی اثر انگشت، دزدگیرها، سنسورهای نشت دود یا گاز، کلید و پریزهای هوشمند و …. اشاره نمود.

هوشمندسازی ساختمان مراحل و اشکال مختلفی دارد و بنا به نیاز شما نیز هزینه نهایی برآورد می‌شود. برای مثال اگر بخواهید ساختمان را از لحاظ سرمایش و گرمایش کنترل کنید، نیاز به پنل‌های شوفاژ مخصوص و کلید و پریزهای هوشمند دارید. در صورتی که بخواهید ساختمان را در برابر سرقت و یا آتش‌سوزی ایمن کنید، نیاز به ابزار مرتبط با این کار دارید. بنابراین این شما و نیازهای شما هستند که قیمت نهایی هوشمندسازی را تعیین می‌کنند.

خدمات هوشمندسازی ساختمان

سیستم هوشمندسازی ساختمان یا همان BMS روشی مبتنی بر رایانه و اینترنت است که به شما امکان کنترل فضاهای مختلف را از راه دور می‌دهد. این سیستم‌ها برای اولین بار در کشورهای پیشرفته‌ و توسعه‌ یافته‌ مورد استفاده‌ قرار گرفت. رفته‎‌ رفته کشور ما نیز خود را به‌ تکنولوژی‌های جدید دنیا نزدیک کرد و تجهیزات مناسب برای چنین کاری را وارد نمود. هم‌اکنون نیز شرکت‌های مختلفی با بومی‌سازی این تکنولوژی در ایران اقدام به خدمات هوشمندسازی خانه‌ کرده‌اند. با بررسی کوتاهی می‌توان شرکت‌های مناسب را انتخاب و ساختمان‌های خود را هوشمند نمایید.

سخن پایانی

این خدمات متنوع و عملیات هوشمندسازی ساختمان را روی ساختمان‌های مختلفی می‌توان انجام داد، از یک کلبه‌ کوچک گرفته‌ تا هتل‌های لوکس و گران قیمت. به ویژه برای افرادی که بیش از یک منزل مسکونی دارند و یا دفتر کارشان به نحویست که نیاز است کنترل مداوم روی آن داشته باشند، هوشمندسازی می‌تواند گزینه بسیار مناسبی باشد. بنابراین در صورتی که نیاز به خدمات هوشمندسازی ساختمان دارید، حتما هرچه سریع‌تر اقدام به اینکار نمایید تا در هزینه‌های نهایی خود صرفه‌جویی بیشتری کرده باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس مستقیم