سیستم برق اضطراری

سیستم برق اضطراری سیستمی است که در صورت قطعی کلی یا بخشی از تامین برق به یک ساختمان یا تجهیزات، برق اضطراری را تامین می نماید. این سیستم به منظور حفظ ایمنی مردم و تجهیزات مهم در شرایط اضطراری یا قطعی برق استفاده می شود.

این سیستم معمولاً شامل یک ژنراتور برق اضطراری، باتری های شارژ دار، سیستم های تبدیل برق، تجهیزات انتقال برق و تجهیزات توزیع برق است. در شرایط عادی، باتری های شارژ دار به عنوان منبع تغذیه پشتیبانی برای تاسیسات الکتریکی اصلی استفاده می شوند. اما در صورتی که تغذیه برق اصلی قطع شود، ژنراتور برق اضطراری به طور خودکار راه اندازی می شود تا برق اضطراری تامین شود. سیستم برق اضطراری عموماً در بیمارستان ها، ساختمان های دولتی، فرودگاه ها، ایستگاه های قطار، تونل ها و سایر تجهیزات حیاتی مورد استفاده قرار میگیرد.

نصب برق اضطراری داخل ساختمان مسکونی

نصب سیستم برق اضطراری بهتر است توسط تیم های حرفه ای و مجرب انجام شود. لازم به ذکر است که برای ساختمان‌های مسکونی کوچک تر، احتمالاً نیازی به یک سیستم برق اضطراری پیچیده نیست و یک سیستم ساده با یک ژنراتور کوچک و باتری های شارژ دار کافی است. اما برای ساختمان‌های بزرگتر و با تجهیزات الکتریکی پیچیده، نیاز به یک سیستم برق اضطراری قوی‌تر است. همچنین، در هنگام نصب سیستم برق اضطراری، باید از تجهیزات با کیفیت و به روز و همچنین رعایت استانداردهای ایمنی استفاده شود. نصب سیستم برق اضطراری داخل یک ساختمان مسکونی می‌تواند به عنوان یک امنیت اضافی در شرایط بحرانی و نیز برای جلوگیری از ایجاد خسارت به تجهیزات الکتریکی مورد استفاده قرار گیرد.

 در زیر به طور خلاصه، مراحل نصب برق اضطراری در ساختمان مسکونی به شرح زیر است:

بررسی نیاز

 در ابتدا، باید نیازهای خاص ساختمان شما شناسایی شود و براساس آن یک طرح نصب تهیه شود. برای مثال، برای یک آپارتمان کوچک، یک سیستم برق اضطراری ساده با یک ژنراتور کوچک و باتری های شارژ دار کافی است، اما برای یک خانه بزرگ با تجهیزات الکتریکی پیچیده، نیاز به یک سیستم برق اضطراری قوی‌تر است.

تهیه تجهیزات

پس از تهیه طرح نصب، تجهیزات مورد نیاز برای سیستم برق اضطراری از جمله ژنراتور برق اضطراری، باتری های شارژ دار، سیستم های تبدیل برق، تجهیزات انتقال برق و تجهیزات توزیع برق تهیه و به ساختمان نصب می شوند.

نصب تجهیزات

پس از تهیه تجهیزات، آن‌ها به دقت و با رعایت دستورالعمل‌های تولیدکنندگان نصب می‌شوند. برای نصب ژنراتور برق اضطراری، محل مناسب برای آن در نزدیکی خانه یا داخل آن انتخاب می‌شود. سپس، سیم های برق به طور مناسب تراکم می‌یابند و اتصالات الکتریکی بین تجهیزات مختلف انجام می‌شود.

تست و بررسی

برای اطمینان از کارکرد سیستم برق اضطراری، تست و بررسی دقیقی بر روی تجهیزات انجام می‌شود تا در صورت وقوع حوادث اضطراری، سیستم به طور کامل عمل کند.

شبکه سازی

در مرحله بعدی، اتصالات الکتریکی بین تجهیزات مختلف انجام می شود و سیم های برق به طور مناسب تراکم می یابند. برای اطمینان از کارکرد سیستم برق اضطراری، تست و بررسی دقیقی بر روی تجهیزات انجام می شود تا در صورت وقوع حوادث اضطراری، سیستم به طور کامل عمل کند.

سیستم برق اضطراری در ساختمان

تجهیزات سیستم برق اضطراری

چنانچه قصد دارید تا از سیستم برق اضطراری در ساختمان خود استفاده نمایید کافی است با ما تماس حاصل نمایید و با بهترین قیمت نصب و اجرای سیستم برق رسانی ساختمان خود را با خیال راحت به سیمچین بسپارید.

سیستم برق اضطراری به منظور تأمین برق برای تجهیزات مهم در شرایط اضطراری یا قطعی برق استفاده می شود. انواع برق اضطراری شامل موارد زیر می‌شود:

تجهیزات توزیع برق

تجهیزات توزیع برق، دستگاه‌ها و تجهیزاتی هستند که برای توزیع برق به مصرف‌کنندگان نهایی در شبکه‌های برق استفاده می‌شوند. این تجهیزات شامل ترانس‌های توزیع، خطوط توزیع، ترانس‌های توان کوچک، قطع‌کننده‌ها، سوییچ‌ها، مبدل‌ها و تجهیزات کنترلی می‌شوند.

تجهیزات انتقال برق

تجهیزات انتقال برق، دستگاه‌ها و تجهیزاتی هستند که برای انتقال برق از نقطه‌ای به نقطه‌ای دیگر استفاده می‌شوند. این تجهیزات در شبکه‌های برق مورد استفاده قرار می‌گیرند و شامل تجهیزاتی مانند خطوط انتقال برق، ترانس‌های برق، سوییچ‌ها، قطع‌کننده‌ها، مبدل‌ها و تجهیزات کنترلی می‌شوند.

ژنراتور برق اضطراری

ژنراتور برق اضطراری یک دستگاه برقی است که در شرایط اضطراری برای تأمین برق به کار می‌رود. این دستگاه معمولاً با استفاده از سوخت فسیلی مانند بنزین، دیزل یا گاز طبیعی و یا با استفاده از سوخت‌های زیستی کار می‌کند. ژنراتور برق اضطراری معمولاً در ساختمان‌های مسکونی، تجاری و صنعتی برای تأمین برق در شرایط اضطراری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه شامل یک موتور داخلی و یک ژنراتور برق است که با استفاده از سوخت فسیلی به دور می‌زند و برق تولید می‌کند. در شرایطی که برق شبکه قطع می‌شود، ژنراتور برق اضطراری به طور خودکار فعال می‌شود و تأمین برق را برای تجهیزات مهم مانند پمپ آب، سیستم‌های گرمایش و سرمایش، سیستم‌های امنیتی و ارتباطات فراهم می‌کند.

سیستم‌های تبدیل برق

یکی از کاربردهای اصلی سیستم‌های تبدیل برق، در تأمین برق اضطراری است. به عنوان مثال، یک ژنراتور برق اضطراری ممکن است به عنوان منبع برق اضطراری برای تجهیزات مورد نیاز استفاده شود، اما اگر برای تأمین برق به تجهیزات الکتریکی خاصی مانند کامپیوترها و سرورها نیاز به برق DC باشد، باید از یک سیستم تبدیل برق استفاده کرد. به عنوان مثال، مبدل‌های AC به DC معمولاً برای تأمین برق به دستگاه‌های الکترونیکی و مخابراتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

باتری های شارژ دار

باتری‌های شارژ دار به عنوان یک سیستم برق اضطراری مورد استفاده قرار می‌گیرند. باتری‌های شارژ دار معمولاً در شرایطی که برق شبکه قطع می‌شود، به عنوان منبع تأمین برق استفاده می‌شوند. این باتری‌ها شامل یک مجموعه سلول‌های شیمیایی هستند که برق را در خود ذخیره می‌کنند و در شرایط اضطراری، این برق را به صورت مستقیم برای تأمین برق به تجهیزات مهم مانند فرآیندهای صنعتی، سیستم‌های حفاظتی و ارتباطاتی استفاده می‌کنند.

انواع برق اضطراری

مزایای برق اضطراری

برق اضطراری دارای مزیت‌هایی است که باید این مزیت‌ها را در اولویت قرار دهیم. سیستم برق اضطراری برای کارخانجات و موسسات بزرگ و شرکت‌های صنعتی بسیار مهم است. برای همین منظور قصد داریم برخی از فواید سیستم برق اضطراری را بیان کنیم تا اگر صاحب کارخانه و یا ساختمان اداری و… هستید، نسبت به اجرای سیستم برق اضطراری به سرعت اقدام کنید. 

حفظ ایمنی و امنیت

برق اضطراری ساختمان تاثیر مستقیمی در سلامت تجهیزات برقی ساختمان دارد. به عنوان مثال سیستم‌ روشنایی هوشمند اضطراری و سیستم‌ اعلام حریق هوشمند در صورت قطع برق اصلی، توسط برق اضطراری ساختمان به فعالیت خود ادامه می‌دهند و به حفظ ایمنی ساختمان و ساکنین کمک می‌کنند.

حفظ عملکرد تجهیزات ضروری

سیستم هایی وجود دارند که عملکرد آنها وابسته به برق است. برای مثال می‌توان به سیستم‌های سرمایش و گرمایش ساختمان، سیستم‌های تهویه هوا و سیستم‌های مخابراتی اشاره کرد که قطعی آنها در چند لحظه و یا چند دقیقه سیستم گرمایشی یا مخابراتی را مختل می‌کند و در ادامه شاهد آسیب‌های سیستمی و… خواهیم بود.

فرض کنید در کارخانه فولاد برای چند دقیقه سیستم تهویه هوا با قطعی برق قطع شود. گرمای بسیار زیادی داخل کارخانه انباشته می‌شود که جان کارکنان و سلامت دستگاه را تهدید می‌کند. در نتیجه برق اضطراری به حفظ سلامت سیستم‌های ضروری کمک می‌کند.

جلوگیری از خسارت مالی

با قطع برق، برق اضطراری فعال شده و جلوی خسارت‌های مالی گرفته می‌شود. برای مثال در برج‌های مسکونی با قطع برق، وسایل هر خانه در معرض آسیب قرار دارند. شاید این وسایل از کار بیفتند و یا برای تعمیر آنها هزینه زیادی لازم باشد. به همین دلیل باید برق اضطراری در مجتمع‌های مسکونی و برج‌ها نصب و اجرا شود.

قیمت سیستم برق اضطراری ساختمان

قیمت سیستم برق اضطراری ساختمان به عوامل مختلفی مانند اندازه ساختمان، نوع و مدل تجهیزات برقی، قدرت و کارایی سیستم، تعداد طبقات و واحدها، نوع کاربری ساختمان و سایر عوامل بستگی دارد.  برای مثال، یک سیستم برق اضطراری ساختمان با توجه به این عوامل و نیازهای خاص ساختمان می تواند هزینه های مختلفی داشته باشد. هزینه های نصب و راه اندازی سیستم، هزینه تهیه و نصب تجهیزات، هزینه نگهداری و تعمیرات دوره ای و هزینه های انرژی برق مصرفی از جمله هزینه های مختلفی هستند که ممکن است برای نصب و راه اندازی یک سیستم برق اضطراری ساختمان در نظر گرفته شود.

با توجه به اینکه هزینه های نصب و راه اندازی سیستم برق اضطراری ساختمان بسیار متغیر میباشد، بهتر است با شرکت های تخصصی و متخصصین این حوزه تماس بگیرید تا برای شما یک پیشنهاد قیمت دقیق و نیازمندی های خاص شما را ارائه دهند.

تماس مستقیم