مزایای هوشمند سازی ساختمان شما را از هزینههای اضافی ساختمان راحت میکند. ساختمانهای هوشمند با ترکیب و ادغام فناوری و اینترنت اشیاء (IoT) در سیستمها و عملکردهای داخلی کلیدی ساختمان، با مسائل مختلف مقابله میکنند. این سیستمها همه چیز از گرمایش مرکزی، روشنایی، سیستم امنیتی و سیستم کنترل دسترسی را کاملا تحت پوشش قرار میدهند. همراه سیم چین باشید تا سؤال هوشمند سازی ساختمان چه مزایایی دارد؟ را پاسخ دهیم.
ساختمان های هوشمند چگونه کار می کنند؟
ساختمانهای هوشمند از حسگرها و دادههای جمعآوریشده و سیستمهای مختلف داخلی استفاده میکنند. سیستم تصمیمات و اقدامات کلیدی را بر اساس موقعیت اتخاذ میکند تا به ساختمان کمک کند. درنهایت منجر میشود که ساختمان عملکرد بهتری از نظر کارایی داشته باشد. بنابراین هزینههای یک ساختمان کاهش پیدا میکند. به عنوان مثال، یک ساختمان هوشمند می تواند گرمایش مرکزی یا تهویه مطبوع را براساس تعداد افراد در یک منطقه تنظیم کند که منجر به مصرف انرژی کمتری شود.
مزایای هوشمند سازی ساختمان
مزایای بی شماری برای ساختمان های هوشمند وجود دارد که ما به چند نمونه از آنها اشاره میکنیم.
1. کاهش مصرف انرژی
مسلماً یکی از مهم ترین مزایای هوشمند سازی ساختمان، کاهش مصرف انرژی است که نه تنها از نظر کاهش هزینه ها برای شما مفید خواهد بود، بلکه تأثیر مثبتی نیز بر روی کره زمین خواهد داشت. با یک ساختمان هوشمند، مصرف انرژی را می توان در هر منطقه کنترل کرد و یا بر روی استفاده خودکار گذاشت. درواقع هر بخشی از ساختمان که استفاده نمی شود گرم، سرد یا روشن نمی گردد. بنابراین هوشمند سازی از مصرف بیهوده انرژی در ساختمان جلوگیری میکند.
2. تعمیر و نگهداری تجهیزات
تعمیر و نگهداری برای هر وسیله یا سیستمی ضروری است تا اطمینان حاصل شود که در بهترین حالت خود، کار می کند. سیستم هوشمند به صورت کارآمد این کار را انجام میدهد و این کار از هزینههای زیاد آینده جلوگیری میکند. ساختمانهای هوشمند دادههای هر وسیلهای را جمعآوری میکنند و از طریق حسگرها پیش بینی میکنند که کدام وسیله نیاز به تعمیر و یا نگهداری دارد. همچنین اجازه نمیدهد وسیلهای مورد توجه قرار نگیرد یا فراموش بشود. همچنین هر گونه ایراد داخلی ساختمان را شناسایی کرده و در صورت امکان آنها را برطرف میکند. در نتیجه تعمیر و نگهداری تجهیزات در مزایای هوشمند سازی ساختمان تأثیر دارند.
3. سیستم امنیتی بالا
سیستم ها و تجهیزات هوشمند با یکدیگر در ارتباط هستند و کاملاً به هم متصل میباشند که امکان اتوماسیون را برای تمامی دستگاهها فراهم میکند. یکی از مزایای اصلی ساختمانهای هوشمند، توانایی نصب اتوماسیون است که باعث ایجاد امنیت کاربران مخصوصا در مواقع ضروری میشود. به عنوان مثال، اگر نفوذی در سیستم امنیتی تشخیص داده شود، نور به طور خودکار در آن منطقه روشن میشود. در این زمان با کنترل خودکار فرار متجاوزان مسدود و با خدمات اضطراری تماس گرفتهمیشود. همه کارها کاملاً خودکار و بدون نیاز دخالت فردی صورت میگیرد.
4. بینش ساختمانی با ارزش
یک ساختمان هوشمند دائماً در حال جمعآوری دادهها از سیستمهای داخلی، میزان مصرف انرژی، تعداد ساکنان و همچنین بسیاری از موارد دیگر است. بنابراین ساختمان هوشمند میتواند الگوها و روندهای کلیدی در مورد رفتار محل کار، منابع و استفاده از ساختمان را ارائه دهد. این کار برای بهبود کل کسبوکار، محل کار و استفاده در ساختمان کارآمدتر و سازندهتر است.
5. دادههای زمانی واقعی
یکی از مزایای کلیدی یک ساختمان هوشمند، توانایی به دست آوردن دادههای بلادرنگ است که بر انجام اقدامات فوری و موثر تأثیر میگذارد. این عامل باعث می شود که نسبت به کاربری فعلی خود واکنش پذیر و انعطاف پذیر باشد. بنابراین حداکثر کارایی را برای یک ساختمان به وجود میآورد.
6. کاهش هزینههای کلی
از دیگر مزایای هوشمند سازی ساختمان به کاهش هزینهها اشاره می کنیم. یک ساختمان هوشمند سازی شده به دلیل تصمیم گیری بهتر در کارایی وسایل به صورت خودکار، منجر به کاهش هزینهها می شود. تنها با استفاده بهینه از انرژی مورد نیاز در مناطق مختلف ساختمان، می توانید هزینههایتان را تا حد لازم کاهش دهید. یکی از مهم ترین مزایای خانه هوشمند این است که به راحتی میتوانید هزینههای کلی خود را کاهش دهید.
7. بهبود آسایش و رفاه کاربران
راحتی و رفاه سرنشینان را نباید نادیده گرفت. ساختمانهای هوشمند توانایی پیشرفتهای برای مدیریت عوامل کلیدی محیطی مانند دمای اتاق و روشنایی دارند. این مزیت کیفیت هوای داخلی و سطوح روشنایی را برای ساکنان ساختمان بهبود میبخشد. همچنین هوشمند سازی عواملی مانند تشخیص دی اکسید کربن و جریان تهویه هوا را اندازه گیری میکند تا بهترین شرایط ممکن را برای افراد خانه یا محل کار فراهم کند. علاوه بر این، سنسورهای اشغال دارد که می توان از آن برای کمک به فاصله گذاری اجتماعی و کنترل تعداد افراد در یک منطقه استفاده کرد. رفاه کاربران نیز از دیگر مزایای هوشمند سازی ساختمان محسوب می شود.
8. بهبود راندمان نیروی کار
ساختمانهای هوشمند معمولاً فضای سالمتر، پربارتر و راحتتری را برای افرادی که در آن اقامت میکنند فراهم میکنند. ساختمانهای هوشمند، خواه محل کار یا محل سکونت باشند، با کنترلهای پیشرفته اقلیمی و روشنایی، کیفیت هوای داخلی و روشنایی را به میزان قابل توجهی بهبود میبخشند. زیبایی شناسی در مقایسه با یک زیرساخت معمولی بسیار آرامش بخش تر است. در موارد خاصی مشاهده شدهاست که این ساختمانهای هوشمند بازدهی کار را بهبود می بخشد و همچنین به جلب رضایت کارکنان کمک می کند.
9. بهبود امنیت
یک ساختمان هوشمند واقعاً میتواند کارایی یک سیستم امنیتی را به حداکثر برساند. همچنین امکان استفاده از ویژگیها و تجهیزات امنیتی هوشمند مختلف را برای نظارت، مدیریت و ایمن سازی ساختمان، مانند قفل هوشمند درب، آلارم، دوربین و غیره فراهم میکند. یکی از مزایای هوشمند سازی ساختمان این میباشد که با تمام سیستمهای دیگر یکپارچه میشود. این وسیله میتواند در صورت بروز حادثه به صورت خودکار عمل کند. در نهایت به ارائه بینشهای کلیدی ساختمان کمک میکند.
10. افزایش ارزش دارایی
آخرین مورد از مزیت های هوشمند سازی ساختمان عبارت است از افزایش ارزش دارایی. هنگامی که برنامه های کاربردی هوشمند به بخشی از ساختمان تبدیل می شوند، ارزش دارایی آن افزایش مییابد. اقدامات هوشمند بهرهوری انرژی تضمین می کند که ساختمان به خوبی نگهداری می شود. بنابراین در طول یک دوره زمانی مستهلک یا فرسوده نمیگردد. در عوض، این برنامههای کاربردی هوشمند به ارزش دارایی ساختار ساختمان میافزایند و آن را به گزینهای ارجح تبدیل میکنند.
سخن پایانی برای مزایای هوشمند سازی ساختمان
یکی از ارزشمندترین مزایای هوشمند سازی ساختمان، سازگاری مناسب با فضاهای تجاری و مسکونی است. استفاده از این فناوری امروزه گسترده تر شده و به خوبی با همه ارتباط برقرار کردهاست. ساختمان های هوشمند صرف نظر از کاربردشان شروع به ارتقای خود نیز کردهاند تا خدمات بهتری را به کاربران خود عرضه کنند. در این بخش به 10 مزیت هوشمند سازی ساختمان اشاره کردیم که هر یک به خودی خود میتواند نقش مهمی در ساختمان داشته باشد.